Wednesday 1 May 2019

Nieuw ministrycursus-materiaal: Bidden om de heelheid van Gods Koninkrijk


Bij gebedsministry bidden we met elkaar op gezag van Jezus en in de kracht van de Heilige Geest, in het vertrouwen dat God ons wil aanraken en vernieuwen door zijn Geest. New Wine geeft deze cursus in plaatselijke kerken, om ministryteams toe te rusten.

Momenteel schrijf ik nieuw cursusmateriaal, in drie modules. De eerste module verschijnt deze maand (mei 2019): De basis van gebedsministry. Module 2 en 3 verschijnen later dit jaar.








Het mooie van gebed is dat iedereen kan bidden. We hoeven het niet ingewikkeld te maken. We gaan eenvoudig samen naar de Heer, we wachten op de werking van Gods Geest en vertrouwen op zijn levende Woord.
Waarom dan toch een stevige training in drie modules? Omdat we:

·         mogen groeien in inzicht in het Koninkrijk en onze roeping, in autoriteit, kracht en vrijmoedigheid;
·         gebedsministry pastoraal zorgvuldig willen doen. We delen een heldere visie en geven duidelijke richtlijnen.

Leertraject in meerdere modules

De ministrycursus is primair bedoeld voor de training van een ministryteam in een plaatselijke kerk, onder verantwoordelijkheid van de oudstenraad (waarbij het wenselijk is dat de gemeentepredikant zelf ook meedraait in de cursus). Het is dus allereerst toerusting voor (aspirant-) teamleden, die daadwerkelijk van start gaan (of al werkzaam zijn) in de eigen gemeente. Uiteraard kunnen ook anderen aanhaken – vanuit de eigen gemeente, vanuit Alphacursus-teams of vanuit kerken in de omgeving.

De ministrycursus is verdeeld over drie modules, die (in principe) gegeven worden vanuit New Wine. Je kunt de cursus natuurlijk ook zelf geven als kerk (al dan niet met begeleiding vanuit New Wine).
Het is de bedoeling dat je na elke module eerst enkele maanden praktijkervaring opdoet, voordat je verder gaat met de volgende module. In de eerste module leggen we de basis. Modules 2 en 3 bieden follow-up en verdieping. Zo ontstaat een praktijkgericht leertraject. New Wine trekt daarbij dus langere tijd op met het ministryteam en de gemeentepredikant.

De modules zijn als volgt opgebouwd:
Module 1: De basis van gebedsministry              (vier sessies en een terugkomsessie)
Module 2: Gebedsministry en vergeving             (twee sessies)
Module 3: Gebedsministry en genezing               (drie sessies )
Als je telkens twee sessies op een zaterdag doet (ochtend en middag) in plaats van losse dagdelen, heb je wat meer tijd en ruimte voor aanbidding, ontmoeting en oefening.

Inhoudelijke focus

Je zult merken dat in deze ministrycursus steeds drie kernnoties doorklinken:


  • Gebedsministry is gericht op het werk van Gods Geest in het leven van degene met wie je bidt – zo breekt iets door van het Koninkrijk van God.
  • Gebedsministry is luisterend gebed: luisteren naar Gods Geest en aansluiten bij wat God aan het doen is in degene met wie je bidt.
  • Gebedsministry gaat over heelheid voor de hele mens, ofwel: genezing (van onze geest, onze emoties, ons lichaam, en onze relaties met God, onszelf, anderen en de schepping).


Bij de ministrycursus gaan we ervanuit dat deelnemers al enigszins bekend zijn met het denken vanuit het Koninkrijk van God en in hun eigen gebedsleven vertrouwd zijn met luisterend bidden (bijvoorbeeld door de New Wine Gemeentecursus Luisterend bidden. Elkaar opbouwen, troosten en bemoedigen met woorden van God).
Voor meer informatie: www.new-wine.nl.


No comments:

Post a Comment