Feest van genade

40 dagen: Feest van genade is een verdiepend gemeenteproject van zes weken, met zes themazondagen, wekelijkse groeigroepen en stille tijd thuis.

De liefde van Christus is overweldigend. Het verandert mensen radicaal. Als je gegrepen wordt door Zijn liefde ga je op Jezus lijken. Je laat zijn liefde zien aan anderen, binnen en buiten de gemeente. Hoe dat dan gebeurt? Door een verandering van binnenuit.
In dit project word je als gemeente stil gezet bij het wonder van Gods genade. Zes weken lang ga je samen op ontdekkingstocht naar de drijfveer van het (missionair) gemeente-zijn.

Thema’s
Week 1: Hartstocht voor God
Week 2: Zonde, de grootste vijand
Week 3: Het feest van genade
Week 4: Met heiliging de wereld in
Week 5: Verbondenheid: om de ziel van de ander
Week 6: De missionaire kerk

Het werkboek bevat:
  • Inleidingen op elk weekthema, als basis voor erediensten en groeigroepen
  • Een dagboek voor thuis, met verwerkingsvragen en handreikingen voor bijbelstudie en gebed
  • Gespreksmateriaal voor de wekelijkse groeigroepen
  • Materiaal voor kindernevendiensten en jongerenavonden. 
De auteurs zijn Aad Kamsteeg en Ronald Westerbeek. Kerkelijk jongerenwerker Henrike de Gier schreef er hoofdstukken bij voor kinder- en jongerenwerk. Het werkboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Buijten & Schipperheijn, en kost in de boekhandel €8,90. Of bestel via Bol.com.

Creatief!

Het is inspirerend om te zien hoe talloze kerken creatieve invulling hebben gegeven aan Feest van genade, met aanvullende materialen, websites, meerdere Facebook-pagina's en video's - van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Zeewolde tot Baptistengemeente Appingedam en van samenwerkingsgemeente De Lichtzijde in Zoetermeer (CGK/NGK) tot de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Dordrecht, Dokkum of Bunschoten-Spakenburg en de Christelijke Gereformeerde Kerk in Gorinchem of Baptistengemeente Westerhaar-Vriezenveense Wijk.
Geweldig!

Reacties

,,Het is bijzonder verrijkend om een periode van 40 dagen intensief met bijbelse kernthema's bezig te zijn. Het verdiept de persoonlijke relatie met God, het versterkt de geestelijke band als het gemeentebreed wordt opgepakt en het vernieuwt het verlangen om in deze wereld Gods getuigen te zijn. Onze gemeente spreekt uit ervaring!"
Ds. Jan van Langevelde, Bethelkerk (CGK), Veenendaal

,,Het project Feest van genade heeft een enorme impuls gegeven aan het kringenwerk. Genade is nog meer een kern geworden van de spiritualiteit van onze gemeente. Steeds meer willen we leren leven vanuit alles wat God ons wil geven, in plaats van wat we wel of niet zouden moeten. Steeds beter merken we wat de onberekenbare rijkdom is van Gods genade."
Ds. Gert Hutten, GKV-Arnhem

,,We spreken vaak over grote woorden als zonde, bekering, vergeving, genade, heiliging, het werk van de heilige Geest en missionair gemeente-zijn. Wat bedoelen we er precies mee? Feest van genade geeft stapsgewijs dieper inzicht. Een aanrader voor persoonlijke geloofsgroei en voor het gemeenteleven."
Marleen Ramaker, hoofdredacteur kwartaalmagazine Groei
No comments:

Post a Comment