Tuesday 3 December 2019

TU Kampen: PEP-cursus Charismatische vernieuwing

De Theologische Universiteit Kampen biedt vanaf dit studiejaar het keuzevak Charismatische Vernieuwing aan in de predikantsmaster, in samenwerking met New Wine. Dit vak is ook te volgen als PEP-cursus (permanente educatie voor predikanten). Hans Burger en ik gaan het vak geven, samen met Agnes Huizenga (New Wine stafwerker Gebed en ministry). De colleges starten in april 2020.

Maak kennis met de pentecostale en charismatische beweging. Laat je verrijken. Sta stil bij het werk en de aanwezigheid van de Heilige Geest. En doordenk vanuit gereformeerd perspectief de vragen die op je afkomen.



De charismatische vernieuwing vraagt ook binnen gereformeerde kerken aandacht voor het werk en de aanwezigheid van de Heilige Geest. Dit roept vragen op: Welke waardevolle bijdrage kan charismatische vernieuwing leveren aan de ontwikkeling van de gereformeerde traditie? Hoe verhoudt charismatische vernieuwing zich tot de gereformeerde traditie? Hoe geef je binnen een gereformeerde context leiding aan een goed gesprek hierover? En hoe kan binnen de setting van een gereformeerde kerk invulling worden gegeven aan charismatische vernieuwing?
In de cursus Charismatische vernieuwing ga je met dergelijke vragen aan de slag. Met als leerdoelen:


  • Kennis vergaren over de ontwikkeling van de pentecostale en charismatische beweging en theologie.
  • Het kunnen weergeven van kenmerkende inzichten van pentecostale en charismatische theologen die in deze cursus zijn besproken.
  • Visie vormen op het grote verhaal van de Bijbel en op de ‘tussentijd’ van het koninkrijk van God waarin wij leven, op de spanning tussen het ‘reeds’ en het ‘nog niet’ dat deze periode kenmerkt en op heil en heling.
  • Visie vormen op de verhouding tussen de gereformeerde traditie en charismatische vernieuwing.
  • Ontwikkelen van (basale) praktische ideeën over hoe in een gereformeerde context invulling kan worden gegeven aan charismatische vernieuwing.
  • Visie vormen op de praktijk van luisterend bidden en van het ministrygebed.
  • Ervaring opdoen met de praktijk van het ministrygebed.
Meer informatie vind je hier, op de website van de TU Kampen

No comments:

Post a Comment