Tuesday, 3 October 2017

New Wine Predikantenretraite Luisterend biddenOp 2 - 4 november is er opnieuw een predikantenretraite van New Wine, in het Emmaus-klooster in Helvoirt: Hoe kun je groeien in het verstaan van Gods stem en anderen "opbouwen, troosten en bemoedigen" (1 Kor. 14: 3)?

Deze retraite biedt een kennismaking met de nieuwe gemeentecursus van New Wine: Luisterend bidden (verschijnt in november). Deze cursus kun je als voorganger zelf geven in je gemeente, samen met je kringleiders. Daarom nodigen we je uit om je (kring)leiders mee te nemen naar deze retraite!
Maar natuurlijk is de retraite allereerst oefenruimte voor jezelf: Hoe kan ik als voorganger groeien in het verstaan van Gods stem en in het delen van woorden en beelden die de Geest ingeeft? Hoe kan ik mijn gemeente voorgaan in een ontvankelijke gebedshouding?

Tijdens de retraite komen de zes thema's van de gemeentecursus aan bod:
1. Op Jezus gaan lijken: geliefd kind van de Vader
2. Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader
3. Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt
4. Gods stem herkennen: leren onderscheiden
5. Een liefdevolle gemeenschap: zorgvuldig bidden met anderen
6. Groeien in vertrouwelijke omgang en een luisterend leven


Naast plenair onderwijs is er ook veel tijd voor gesprek & samen leren, voor creatieve verwerking en reflectie. En natuurlijk vooral tijd voor beoefening van luisterend bidden & delen.

De retraite word geleid door Sander en Nienke Ris (PKN Rijssen), Mark en Inez Hage (Vineyard Amsterdam) en Ronald Westerbeek (New Wine). Nienke is coach, en Inez is dramadocent.Er is beperkt plaats (we houden de groep klein, zodat het persoonlijk blijft), dus meld je snel aan!

Vragen? Mail: jozien.rietkerk@new-wine.nl
Locatie: Bezinningscentrum EmmaĆ¼s, Helvoirt.
Data: 2 – 4 november (do-avond t/m za-middag, vertrek na de lunch).
Kosten: 225,- (inclusief cursusmagazine, eigen kamer, maaltijden)NB: Voor predikanten en pioniers geldt de voorwaarde dat je eerder al hebt deelgenomen aan een introducerende predikantenretraite (in Houten), zodat je bekend bent met New Wine en de theologie van het Koninkrijk.


New Wine Gemeentecursus Luisterend bidden (verschijnt november 2017)


Met de gemeentecursus Luisterend bidden ga je in zes bijeenkomsten op ontdekkingstocht:
- Kunnen we echt Gods stem horen?
- Op welke manieren spreekt God dan?
- Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is?
- Hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen?
- Hoe kunnen we groeien in vertrouwelijke omgang met God en een leefstijl van luisterend bidden? Hoe kan in onze gemeente een ontvankelijke gebedscultuur groeien?

Na deze cursus heb je als gemeente iets geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. En je hebt ervaren dat God door jou heen wil werken om anderen op te bouwen, te troosten en te bemoedigen (1 Korintiƫrs 14: 3), zodat jullie steeds meer gaan leven als getuigen van Jezus en zijn Koninkrijk.

Opzet van de gemeentecursus

De cursus bestaat uit zes sessies voor de hele gemeente:

1. Op Jezus gaan lijken: geliefd kind van de Vader
2. Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader
3. Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt
4. Gods stem herkennen: leren onderscheiden
5. Een liefdevolle gemeenschap: zorgvuldig bidden met anderen
6. Groeien in vertrouwelijke omgang en een luisterend leven


De cursus wordt gegeven door de eigen predikant en kringleiders. Elke sessie begint plenair met een inleiding. Vervolgens ga je in kleine groepen voor bespreking en gebed. Het cursusmagazine reikt stof aan voor de plenaire inleidingen, en bevat gespreksmateriaal voor de verwerking in kleine groepen.

De cursus verschijnt in november en kan dan worden besteld op de (nieuwe) website van New Wine: new-wine.nl (resources).

No comments:

Post a Comment