Tuesday, 16 May 2017

New Wine Predikantenretraite Groeien in leiderschap (met Karl Martin)

Ben je voorganger en wil je groeien in leiderschap? Verlang je ernaar nieuwe stappen te zetten met je gemeente? Op 12 t/m 14 juni gaan we de diepte in, tijdens een driedaagse predikantenretraite rond leiderschap met spreker/trainer Karl Martin (hoofdspreker op de vorige Zomerconferentie). Locatie: het sfeervolle Emmaus-klooster in Helvoirt.

Meld je snel aan, want er is beperkt plaats (zodat we een kleine groep zijn, met persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer).


Misschien aarzel je om jezelf een “leider” te noemen. Of vind je het ingewikkeld om als voorganger “leiderschap” te tonen in je gemeente. Misschien denk je bij “leiderschap” al snel aan principes vanuit het bedrijfsleven. Karl Martin is voorganger van Central Church in Edinburgh (Schotland) en missionair pionier. Hij weet wat het betekent om - in een weerbarstige Europese context - een christelijke gemeente te leiden. Hij geeft veelvuldig onderwijs over leiderschap in veranderingsprocessen, en schreef een bijzonder boek dat tegelijk bijbels onderwijs biedt én super praktisch is: Lead.
“Great leadership is not ultimately found in convincing others to serve your dream – it finds its truest expression in releasing and resourcing the dreams God has placed in others, the call God has placed on their lives” – Karl Martin (Lead)

De diepte in

Tijdens deze retraite (maandag t/m woensdag) in het Emmaus-klooster in Helvoirt, gaan we flink de diepte in. “My desire”, zegt Karl Martin, “is to encourage you, and me, in the taking of responsibility – for the leadership that we do have, and also in reaching for the leadership we might have. To be the leader and to do the tasks of leadership to the very best of our God-given abilities.”
Leiderschap begint bij het leiden van jezelf. Daarom gaan we in op je eigen hart en je persoonlijke geloofsleven. “The leadership project is you. The work God wants to do through you, he first wants to do in you.”

Retraite-programma

Het retraiteprogramma omvat een paar stevige onderwijsblokken, waarin onder meer de volgende vragen aan bod komen:
• Hoe gaf Jezus leiding, en wat kunnen we daarvan leren?
• Welk type leiderschap past bij jou? En wat heb je nodig om tot bloei te komen?
• Hoe geef je leiding in een cultuur die weinig op heeft met “leiders”?
• Hoe kun je anderen tot bloei laten komen?
• Hoe voorkom je dat je als leider uitgeput of gefrustreerd raakt?

Maar het wordt vooral ook praktisch, waarbij je zelf aan de slag gaat. Zodat je naar huis gaat met concrete lessen en toepassingen voor jouw specifieke situatie.


Daarnaast nemen we volop de tijd voor aanbidding en gebed, en voor stilte en reflectie. Het Emmaüs-klooster staat op een mooi landgoed, omringd door bossen en landerijen, met volop mogelijkheden voor een stiltewandeling. De kloosterkapel biedt ruimte voor meditatie en bezinning. 


Er is steeds een gebedsteam beschikbaar, zodat je persoonlijk gebed kunt ontvangen.
We nemen ook tijd voor onderling gebed en profetie. De retraite is zo ook een veilige “oefenruimte”, waar je vertrouwd mag raken met de werkingen en gaven van de heilige Geest, in jou en door jou heen.
Monday:
9:00 Arrival & coffee
10:00 Start of the program
10:30 Worship time
11:00 Pastoral session: How are you? (Karl Martin)
12:30 Lunch
13:30 Leadership Master Class I: How is your lead?
In this first masterclass, Karl Martin unpacks the basics of leading like Jesus: Leadership is a good thing, but what kind of leadership? First of all, you are the project.
15:30 Time for personal reflection
17:30 Vespers in the chapel
18:00 Dinner
19:30 Leadership Master Class II: What are you leading? 
What is Jesus calling us to do? How do we create a foundation that takes people in the direction God is asking? Creating a discipleship culture and ‘leadership pipelines’.
Prayer ministry team is available afterwards.
Tuesday:
07:30 Lauden in the chapel
08:00 Breakfast
09:00 Worship time & prayers
09:45 Leadership Master Class III: Who are you leading? 
You get to choose. How to build a team. You will face opposition – how to deal with it?
12:30 Lunch
13:30 Time for personal reflection: Meditation (stiltewandeling)
15:30 Leadership Master Class IV: How are you leading? 
This last masterclass will cover servant leadership, mentoring, and the ‘leadership square’.
17:30 Vespers in the chapel
18:00 Dinner
20:00 Worship Celebration, including Lord’s Supper & ministry time
Wednesday:
07:30 Lauden in the chapel
08:00 Breakfast
09:00 Worship time
09:30 Pastoral session: How are you still leading? Including extended time for prayer ministry & prophetic prayer
12:30 Lunch
13:30 Departure

Voor wie?

Deze retraite (i.s.m. Nederland Zoekt) is in de eerste plaats bedoeld voor predikanten die meedraaien in een van de New Wine-regiogroepen. Maar ook andere predikanten, missionair pioniers en voorgangers-in-opleiding zijn van harte welkom (predikanten mogen ook oudsten/teamleiders uit hun gemeente meenemen, om als leiderschapsteam te bouwen aan jullie leiderschap). We gaan er wel vanuit dat je eerder hebt deelgenomen aan een New Wine-predikantenretraite of een huddle van Nederland Zoekt, en bekend bent met het basisonderwijs rond het Koninkrijk van God.

Aanmelding en kosten

Locatie: Bezinningscentrum Emmaus, Helvoirt.
Data: maandag 12 juni (9:00 uur inloop, 10 uur start van het programma) t/m woensdagmorgen 14 juni (vertrek na de lunch)
Kosten: €225 (inclusief overnachtingen in eigen kamer, maaltijden en het boek Lead van Karl Martin).
Het onderwijs van Karl Martin is in het Engels, zonder vertaling. Mocht dit voor jou lastig zijn, laat dit dan bij aanmelding weten, dan zoeken we een oplossing.
Meld je snel aan via: https://goo.gl/forms/nVZr3W5gWFGy95Iw1. We willen de setting bewaren van een kleine groep, zodat er persoonlijke aandacht is, dus het aantal plaatsen is beperkt.
Vragen? Mail gerust: Bart Visser (stafwerker Leiderschap, bart.visser@new-wine.nl.

No comments:

Post a Comment