Wednesday, 22 March 2017

New Wine-kerngroepen voor predikanten: groeien in profetie en leiderschap

Predikantendag (6 april): Groeien in profetie - met Mark Aldridge

Predikantenretraite (12-14 juni): Groeien in leiderschap - met Karl MartinBen je voorganger en wil je groeien in profetie en leiderschap? Kom dan naar de landelijke kick-off van de New Wine-kerngroepen voor predikanten, op 6 april in Houten. We bieden die dag volop "oefenruimte" om met elkaar te groeien in profetisch gebed.

Op 12 t/m 14 juni volgt een driedaagse predikantenretraite rond leiderschap (i.s.m. Nederland Zoekt) voor predikanten die meedraaien in een van de New Wine-regiogroepen, of die eerder een predikantenretraite van New Wine deden. Spreker/trainer is Karl Martin (hoofdspreker op de vorige Zomerconferentie).


Predikantendag (6 april): Groeien in profetie - met Mark Aldridge


In april starten vanuit New Wine de eerste kerngroepen voor predikanten! We trappen dit af met een inspirerende predikantendag rond profetisch leiderschap, waarbij we volop "oefenruimte" bieden om met elkaar te groeien in profetisch gebed.
- Jan-Maarten Goedhart (leider van New Wine Nederland) spreekt over de kerk als vindplaats van God en voorpost van Zijn Koninkrijk.
- Mark Aldridge (New Wine International) leert ons hoe we ruimte geven aan profetie in het leiden van onze kerk.

Mark Aldridge begeleidt de internationale New Wine-beweging en reist de hele wereld over. Zijn hart ligt bij de kerk als profetische gemeenschap van Gods Koninkrijk. Hij geeft veelvuldig onderwijs rond profetie, de genezingsbediening, en de missie van de kerk in de wereld. In 2015 ontwikkelde hij de New Wine-cursus Learning to Hear God's Voice... and Live a Prophetic Lifestyle. 

Check de korte video hiernaast: Mark Aldridge over het meebewegen met Gods Geest.


Ben jij predikant of kerkplanter en geïnteresseerd in een New Wine-kerngroep waar je optrekt met collega-voorgangers? Kom dan op 6 april naar deze landelijke kick-off.

Locatie: De Lichtboog, Houten.

Tijd: 10.00 tot 15.00.
Kosten: €15 (lunch is inbegrepen).
Meld je snel aan door te mailen naar Bart Visser (bart.visser@new-wine.nl)Tip: nodig collega-voorgangers uit jouw buurt ook uit, en kom samen. Wie weet vormen jullie een nieuwe New Wine-kerngroep!Predikantenretraite (12-14 juni): Groeien in leiderschap - met Karl Martin

Op 12 t/m 14 juni volgt een driedaagse predikantenretraite rond leiderschap (i.s.m. Nederland Zoekt). Deze retraite is in de eerste plaats bedoeld voor predikanten die meedraaien in een van de New Wine-regiogroepen.
Spreker/trainer is Karl Martin (hoofdspreker op de vorige Zomerconferentie).

Ben je voorganger en wil je groeien in leiderschap? Verlang je ernaar nieuwe stappen te zetten met je gemeente? Mis deze retraite dan niet! 

Karl Martin is voorganger van Central Church in Edinburgh en missionair pionier. Hij geeft veelvuldig onderwijs over discipelschap en leiderschap in veranderingsprocessen: Hoe kun je als voorganger bijdragen aan transformatie in jouw gemeente? "Being a disciple of Jesus means allowing him to direct our lives."

Check de korte video met Karl Martin: lessen rond kerkelijk leiderschap - "The transformation that God wants to give through my ministry, first has to happen in me."

Meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden volgt binnenkort.


New Wine: Kerngroepen voor predikanten

De regionale New Wine-kerngroepen vormen een plek waar je als predikant regelmatig collega-voorgangers ontmoet die eenzelfde verlangen hebben als jij, om samen op te trekken, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Een plek waar je mag groeien
• in je wandel met God
• in de ontwikkeling van je karakter
• in je leiderschap
• en in het uitleven van Gods Koninkrijk in jouw gemeente.Een plek die bovendien een “veilige oefenruimte” is, waar je vertrouwd mag raken met de werkingen en gaven van de Heilige Geest, in jou en door jou heen. Met elkaar neem je veel tijd voor gebed en luisteren naar Gods stem.


Als predikanten-kerngroep kun je ook deelnemen aan verdiepende retraites rond een specifiek thema, zoals de retraite met Karl Martin op 12 t/m 14 juni.

De eerste predikantengroepen starten

De eerste regionale kerngroepen voor predikanten en kerkplanters starten in:
- Amsterdam (regioleider: Willem Griffioen)
- Emmeloord (regioleiders: Gerhard Heeringa en Gijsbert Otter)
- Gorinchem (regioleider: Gerrit Lolkema)
- Rijssen (regioleider: Sander Ris)
- Utrecht (regioleider: Dirk-Jan Horjus)
- Veenendaal (regioleider: Dick Lagewaard)
- Zwolle (regioleider: Marco de Best)


Natuurlijk gaan er meer kerngroepen volgen!Ben jij predikant of kerkplanter en geïnteresseerd in een New Wine-kerngroep waar je optrekt met collega-voorgangers? Kom dan op 6 april naar de landelijke kick-off van deze kerngroepen.

Locatie: De Lichtboog, Houten.

Tijd: 10.00 tot 15.00.
Kosten: €15 (lunch is inbegrepen).
Meld je snel aan door te mailen naar Bart Visser (bart.visser@new-wine.nl)Tip: nodig collega-voorgangers uit jouw buurt ook uit, en kom samen. Wie weet vormen jullie een nieuwe New Wine-kerngroep!


No comments:

Post a Comment